De voor en nadelen van laser A4 briefpapier

Door de jaren heen is er qua automatisering veel veranderd.
Zo was het heel gewoon om in de jaren 80 en 90 te printen op een matrixprinter.
Nu is het vrij normaal geworden om alles af te drukken met een laserprinter terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo slim en efficiënt is.
De matrixprinter wordt vervangen door een laserprinter en de zelfkopiërende kettingformulieren worden vervangen door A4 briefpapier.
Dit brengt echter een aantal problemen met zich mee.

Allereerst de afdrukkosten.

De afdrukkosten t.o.v. een kettingformulier liggen aanzienlijk hoger. Dit komt door de hoge kosten van supplies en het aantal afdrukken. Als u jaarlijks 25.000 4-voudige kettingformulieren print op een matrixprinter en deze gaat vervangen door een laserprinter dan gaat u 100.000 afdrukken maken op een laserprinter. Niet voor niets is het afdrukken met een matrixprinter de voordeligste manier van afdrukken.

Ook logistiek kan er door veel mis gaan.

Als er geen doordrukpapier wordt gebruikt bij de aflevering van de goederen, moet de ontvangende partij meerdere keren tekenen voor ontvangst. (Uiteindelijk is de handtekening voor ontvangst één van de belangrijkste onderdelen in een transactie.) Het origineel voor de ontvanger, een kopie voor de verzender en een kopie voor de vervoerder. Nu kan dit leiden tot grote problemen.

Stelt u zich eens voor:

Een chauffeur heeft haast en maakt op één bon een aantekening voor een manco. Deze bon met aantekeningen laat hij achter bij de klant en laat de andere kopieën voor de verzender en vervoeder aftekenen zonder deze aantekening er op te vermelden. Als ontvanger teken je dus voor volledig ontvangst van de goederen met alle gevolgen van dien.

De oplossing

Als er in uw automatiseringsomgevingen een matrixprinter lastig te configureren is en u wilt toch doordrukformulieren blijven gebruiken heeft Zig Zag Forms een oplossing.

Zelfkopiërend laserpapier ontwikkeld voor de laserprinter.

De verwerking van deze formulieren is echter wel anders dan de meervoudige kettingformulieren. Waar u gewend bent met één afdruk meerdere doorslagen direct geprint te hebben moet er met dit product ieder vel individueel geprint worden. Na het printen moeten alle sets handmatig bij elkaar worden gehouden door middel van een nietje of paperclip.
De verdere werking van de formulieren is identiek aan de kettingformulieren. Dus zodra er met een pen op het bovenste vel wordt geschreven, drukt deze geschreven tekst door op de onderliggende pagina’s. Ook met dit product kan er gebruik worden gemaakt van gekleurde kopieën. Deze worden op de gewenste volgorde op elkaar in de doos gedaan. Hiermee is er op een eenvoudige manier de splitsing op kleur voor verschillende gebruikers / afdelingen mogelijk.

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is

Bel 071-5894500

Related Posts